Bento box, wat is het?

fresh2go - Bento boxVoor veel mensen zal het concept van de Bento box nog zeer onbekend zijn, hoewel het begrip langzamerhand in Nederland iets meer bekendheid begint te krijgen. Maar wat is het nu eigenlijk? Van origine gaat het hierbij om een Japanse lunch. Moeders gaven hun kinderen, maar ook wel hun man, een Bento box mee om te kunnen lunchen op het werk of op school. Deze lunchbox werd daarbij gevuld met rijst, groente en vlees of vis. De opmaak van de lunchbox is erg belangrijk, het eten moet niet alleen lekker smaken, het moet er ook zeker mooi uitzien. Dat was in het verleden al het geval, maar tegenwoordig leeft dat bij sommige mensen nog sterker. Soms lijkt het wel een competitie te zijn wie de mooiste box kan maken. Voor kinderen maken moeders bijvoorbeeld graag het eten in leuke vormpjes, bijvoorbeeld in de vorm van een animatiefiguur. Naast deze heel mooie boxen zijn er ook ouders die wat minder aandacht aan de opmaak besteden, zij vinden het vooral belangrijk dat de Bento box een voedzame maaltijd bevat en zij hanteren een wat lossere opmaak. Wat altijd overeind blijft is de verdeling van de inhoud, namelijk:

  • rijst
  • vlees of vis
  • groente

Zelf Bento box maken

Lijkt een Bento box jou ook wel iets? Denk jij dat jouw kinderen of partner dit wel zullen waarderen als zij zo’n maaltijd meekrijgen naar werk of naar school? Of wil je zelf graag heerlijk en gezond eten tussen de middag? Dan kun je natuurlijk op internet op zoek gaan naar diverse ideeën voor een dergelijke maaltijdbox. Er zijn online verschillende recepten te vinden en natuurlijk kun je ook gewoon je creativiteit de vrije loop laten. Maar laten we wel zijn, niet iedereen heeft tijd om dit zelf te gaan maken. We hebben het allemaal immers al druk genoeg, met werk, gezin, sport en sociale verplichtingen. Dan blijft er vaak weinig tijd over voor het creëren van een mooie Bento box, je bent dan waarschijnlijk al blij als het je lukt om iedereen gewoon iets gezonds mee te laten nemen. Het ‘s avonds of ‘s ochtends creëren van een complete Bento box, dat zal de meeste mensen toch niet lukken. Het ontbreekt hen hiervoor simpelweg aan tijd.

Bestel bij Fresh2Go

Lijkt het jou ook zou fijn om te lunchen of dineren met een Bento box, maar heb je geen tijd om deze zelf te maken? Dan is het goed om te weten dat je deze ook kunt bestellen bij Fresh2Go. Dit restaurant dat in Amsterdam gevestigd is, maakt dagelijks de heerlijkste boxen klaar en je kunt er zeker van zijn dat je bij hen altijd een voedzame, gezonde en smakelijke maaltijd krijgt. Zij werken namelijk altijd alleen maar met verse producten van een hoge kwaliteit en dat zie je zeker terug in hun Bento box. Het is een complete maaltijd die je niet alleen goed voedt, maar die je ook heerlijk zal smaken. Je kunt de box heel eenvoudig online bij hen bestellen en vervolgens krijg je deze op het door jou gekozen moment bezorgd. Je kunt bij hen altijd kiezen uit verschillende opties. Of je nu van vis of van vlees houdt, van zoet of van pittig, zij kunnen het allemaal leveren. Dat je met Fresh2Go een goede keus maakt, blijkt wel uit het feit dat zij iedere dag in de top 5 van beste bezorgrestaurants staan. Wil jij dus ook graag eens genieten van een heerlijke Bento box, zonder dat dit jou heel veel tijd kost? Bestel dan eens een bij Fresh2Go, dit zal je zeker goed bevallen!