Elleboog artrose

elleboog artrose - Braces4Artrose

Slijt het kraakbeen in je ellebooggewricht? Dan kun je last krijgen van elleboog artrose. Alle gewrichten in ons lichaam zijn erg belangrijk, ze zorgen er immers voor dat we onze verschillende lichaamsdelen soepel kunnen gebruiken, dat we ze kunnen buigen en strekken. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk, zonder zouden we gewoon niet kunnen! Het is dan ook heel erg vervelend als je last van pijn krijgt in een van de gewrichten, bijvoorbeeld in een van je ellebogen, door elleboog artrose. Hoe ontstaat dit nu precies? Een gewricht verbindt twee of meer botten met elkaar, bij je ellebogen is het zo dat deze het bot van je bovenarm verbinden met twee botten van je onderarm. Tussen de botten en het ellebooggewricht bevindt zich een laagje kraakbeen, om een soepele werking van het gewricht mogelijk te maken. Zou het er niet tussen zitten, dan zou je bovendien pijn krijgen doordat bot op bot botst. Door veelvuldig gebruik van het ellebooggewricht kan het kraakbeen hierin gaan slijten, waardoor de botten gedeeltelijk bloot komen te liggen. Dit zorgt voor pijn bij bewegingen en dat is ook wat elleboog artrose uiteindelijk is: slijtage van het kraakbeen.

Klachten bij elleboog artrose

Wat voor klachten ervaar je nu als je last hebt van elleboog artrose? In de eerste plaats dus pijn, iedere keer dat jij je arm wilt buigen of strekken. Daarnaast zul je ‘s ochtends vaak te maken hebben met stijfheid, wat wel weer wat verdwijnt op het moment dat jij je armen gaat bewegen. Krijg je last van ontstekingen, dan kun je ook last krijgen van een zwelling in het gewricht, door vocht. Al met al allemaal dus best lastig, het kan je sterk belemmeren in de bewegingen die je gedurende een dag wilt maken, in de dingen die je wilt doen. Wat echter belangrijk is, is dat je de elleboog artrose niet verhelpt door helemaal geen beroep meer te doen op dit ellebooggewricht. Om kraakbeen gezond te houden, is het namelijk zo dat beweging belangrijk is. Bovendien houd je door het bewegen de spieren krachtig, die ook van belang zijn voor een goede werking van de gewrichten. Kun je elleboog artrose verhelpen? Nee, niet echt. Versleten kraakbeen kun je niet weer terug krijgen. Wat je echter wel kunt doen, is gebruik maken van braces.

Braces voorkomen verergering klachten

Een groot risico bij elleboog artrose is dat je je arm helemaal niet meer durft te gebruiken, wat dus juist leidt tot een verslechtering van het kraakbeen. In beweging blijven is belangrijk. Om dit te kunnen doen zonder veel pijn te ervaren, is het gebruik van een brace aan te raden. Deze zorgt ervoor dat:

  • de elleboog ontlast en ondersteunt wordt
  • bij iedere beweging het gewricht gestabiliseerd wordt
  • de spieren zacht gemasseerd worden bij bewegingen
  • overbelasting voorkomen wordt
  • de zwelling vermindert door compressie

Door al deze zaken, zorgt het dragen van een brace er ook voor dat de pijnklachten afnemen. Ook kun je door het dragen van braces toch gewoon je arm blijven gebruiken, ondanks de elleboog artrose. Zo voorkom je dat het hele gewricht stijf wordt en je steeds meer klachten krijgt. Het dragen van een brace is dus echt een aanrader, maar je moet wel even in de gaten houden dat er veel verschillende varianten op de markt zijn. Wil jij zeker weten dat je een exemplaar van een goede kwaliteit koopt, dan doe je er goed aan om deze aan te schaffen bij Braces4Artrose. Zij kunnen jou bovendien ook goed adviseren over welke variant in jouw geval van elleboog artrose het meest geschikt is om te gebruiken. Lees meer…