Goede voornemens: stoppen met roken en een vape kopen

Ik wil al een paar jaar stoppen met roken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Cold turkey heb ik nu al wel tien keer geprobeerd. Ik denk dat de conclusie wel duidelijk is: als je het een elfde keer moet gaan proberen, dan werkt het dus niet. Daarom heb ik voor het nieuwe jaar een nieuw idee: ik ga een vape kopen. Mijn goede voornemen is om door middel van die vape uiteindelijk helemaal te stoppen met roken. Je kunt namelijk e-liquids met en zonder nicotine kopen. De e-liquids met nicotine heb je bovendien in verschillenden doseringen. Zo wordt het dus heel makkelijk om gecontroleerd je nicotine-intake af te bouwen. En wie weet, als ik de smaak heel lekker vindt, dan kan ik altijd de e-liquids zonder nicotine blijven vapen. Een vape kopen doe je als je nog wel wilt roken, maar toch ook weer niet. Een vape is een elektronische verdamper. Het lijkt op een pijpje, maar dan vaak net iets langer en dus elektronisch oplaadbaar. In de vape doe je e-liquids: dit zijn de vloeistoffen die je dus verdampt. Wil je een vape kopen, dan heb ik mij laten vertellen dat er grofweg twee soorten zijn: één voor beginners en één voor gevorderden. Het belangrijkste verschil tussen roken en vapen is dat er bij het vapen geen verbranding plaatsvindt: de stof wordt verdampt. Van alle schadelijke stoffen die bij verbranding vrijkomen heb je dus geen last. Hierdoor zou vapen stukken gezonder zijn dan roken. Dus zelfs als het me niet lukt om met de nicotine te stoppen, ben ik met die vape toch een stapje dichter bij een gezonde leefstijl!

Een vape kopen bij Dutch Vapeshop

Ok, ik wil dus een vape kopen, dus ging ik op internet op zoek naar goede informatie. Op mijn favoriete forum las ik dat Dutch Vapeshop een goede en professionele aanbieder is. Ze verkopen alleen producten met licentie, wat betekent dat de vapes aan alle mogelijke veiligheidseisen voldoen. Dat is lang niet altijd het geval bij de namaak verdampers die je op elke straathoek kunt kopen. Dutch Vapeshop werd bovendien geprezen om de snelle bezorgtijd en de vriendelijke klantenservice. Wil je ook een vape kopen, doe dat dan vooral bij Dutch Vapeshop. Waar moet je op letten bij een vape kopen? Zoals ik al zei zijn er grofweg twee soorten vapes: die voor beginners en die voor gevorderden. Een beginner is vaak een roker, dus gewend om in twee stappen te inhaleren: eerst de rook of damp in de mond en dan pas in de longen. Dit wordt ook wel de Mouth to Lung methode genoemd. Een ervaren vaper wil graag een intenser effect en gaat direct in de longen inhaleren. Dit wordt ook wel de Direct Lung methode genoemd. Voor beide methodes heb je een net iets ander model verdamper nodig. Dit is dus het belangrijkste om op te letten. De mensen van Dutch Vapeshop kunnen je hier natuurlijk ook over adviseren. Als beginner is de beginners kit sowieso een goede keuze.

Welke vape onderdelen verkoopt Dutch Vapeshop?

Bij Dutch Vapeshop kun je natuurlijk terecht voor een breed assortiment aan vapes (elektronische sigaretten). Daarnaast hebben ze alle mogelijke onderdelen en accessoires die bij het vapen komen kijken. Een overzicht:

 • e-liquids
 • e-sigaretten
 • e-pipes
 • ingrediënten om zelf e-liquids te maken
 • cbd e-liquids
 • nicotine salts
 • losse onderdelen e-sigaretten
 • coils
 • batterijen
 • clearomizers
 • gloeispiraal
 • mondstukje

Ik ga dus een vape kopen en het nieuwe jaar rookvrij beginnen. Wil je ook een vape kopen? Kijk dan snel op https://www.dutchvapeshop.nl/.