Makkelijke wokrecepten voor vanavond

Heb jij zin om vanavond weer eens iets nieuws en origineels op tafel te zetten, maar wil je hiervoor niet uren in de keuken staan? Dan moet je eens een van de vele wokrecepten die je op de website van Tai Ming kunt vinden uitproberen.

  • Vegetarische recepten
  • Japanse recepten
  • Thaise recepten
  • Chinese recepten

Koken met een wok is echt heel erg makkelijk en wordt daarom door steeds meer mensen gebruikt. Heb je zin in een iets ingewikkelder recept? Dan kan dat natuurlijk ook. Maar wokrecepten staan er over het algemeen om bekend hoe makkelijk ze zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een grote wokpan op een hoog vuur op het fornuis te zetten. Je laat de pan goed opwarmen en doet er vervolgens wat wokolie in. Je hebt deze in allerlei uiteenlopende smaken en je kunt daarmee de wokrecepten dus al een hele eigen draai geven. Of je nu zin hebt in iets zoets, zouts of zuurs, met de uiteenlopende smaken die je aan de recepten kunt geven kun je altijd iets op tafel zetten waar je zin in hebt.

Varieer met de wokrecepten

Het leuke van het volgen van wokrecepten is dat je er heel erg eenvoudig je eigen draai aan kunt geven. Zit er iets in het gerecht wat jij niet lekker vindt of waar je bijvoorbeeld allergisch voor bent? Dan kun je dit simpelweg vervangen door iets anders of zelfs uit het recept weglaten. Daarnaast zijn de wokrecepten zo goed te volgen, dat je ze de volgende keer al niet meer nodig hebt. Je kunt het dan uit je hoofd. Wil je nieuwe inspiratie opdoen? Dan ga je gewoon terug naar de website van Tai Ming en je kiest weer uit een van de bovenstaande categorieën. Je kunt daarnaast wokrecepten ook zelf samenstellen. Zorg altijd voor een goede basis van vlees, kip of een vegetarische vleesvervanger. Ook vis kan heel erg goed in een wokrecept gebruikt worden. Maak het recept wat gezonder door er veel groentes in te stoppen. Ook hier kun je geheel je eigen keuze maken en gaan voor wat jij lekker vindt. Broccoli bijvoorbeeld of misschien heb je meer zin in een combinatie van paprika en wortel. Vergeet niet een goede bijpassende wokolie te gebruiken. Je maakt de maaltijd compleet met wat rijst, noedels of mie. Nadat je alles hebt klaargemaakt mix je het door elkaar in de grote wokpan en kun je het in kommen scheppen. Je pakt er stokjes bij en jullie kunnen gaan genieten van een heerlijke maaltijd!

Meer doen met wokrecepten

Waar veel Nederlanders nog steeds iedere avond kiezen voor aardappelen, groenten en vlees, is er gelukkig inmiddels een behoorlijke groep die meer variëteit op tafel zet. Een ander leuk aspect van de wokrecepten is dat het een goede manier is om nieuwe dingen te ontdekken. Je zult bijvoorbeeld groentes eten die je anders nooit op tafel zou zetten en ook op het gebied van bijvoorbeeld sauzen zal er een nieuwe wereld voor je open gaan. Het zal je misschien verbazen hoe leuk koken eigenlijk wel niet is en je zult ineens weer met heel veel plezier in de keuken staan. En dat allemaal dankzij de wokrecepten van Tai Ming. Ben jij dus voor deze week een boodschappenlijstje aan het maken? Vergeet dan zeker niet om een of meer recepten uit te zoeken en hiervoor de ingrediënten in huis te halen. Je kunt dan op de avond dat je een snelle maaltijd op tafel wilt zetten, dit gerecht klaarmaken. Het is ook makkelijk van tevoren te bereiden en dan hoef je het ’s avonds alleen maar op te warmen. Lees meer