Online je bmi uitrekenen

bmi-uitrekenen - bmi uitrekenen

Het hebben van een gezond gewicht is belangrijk voor uiteenlopende dingen. Het verlaagt bijvoorbeeld de kans op een hoop ziektes, maar ook voor bijvoorbeeld je botten en spieren is het een stuk beter om een laag bmi te hebben. Je bmi uitrekenen is simpel en kun je tegenwoordig ook online doen. Bijvoorbeeld op de website van BMI Uitrekenen. Op deze site vind je alle informatie die je nodig hebt om niet alleen je bmi uit te rekenen, maar ook om vervolgstappen te nemen wanneer je bmi niet in de juiste categorie valt. Er zijn vijf categorieën:

  • Ondergewicht
  • Gezond gewicht
  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Morbide obesitas

Je bmi uitrekenen is heel eenvoudig. De enige dingen die je daarvoor hoeft in te vullen zijn je leeftijd, je gewicht en je lichaamslengte. Aan de hand daarvan rekent de website uit wat jouw bmi precies is en vervolgens kun je dan eenvoudig opzoeken in welke categorie jij behoort. Val je in ondergewicht? Dan is het verstandig om in gewicht aan te komen. Een gezond gewicht is uiteraard goed, maar het blijft belangrijk dat je ook in deze categorie blijft. Zorg er dus voor dat je een gezonde levensstijl blijft volgen en dat je regelmatig je gewicht en ook je bmi in de gaten houdt. Op die manier ben je er direct van op de hoogte als je naar de overgewicht categorie kruipt. Het is beter voor je om een klein beetje af te vallen dan om veel te dik te worden en dan in een keer een hele hoop te moeten afvallen. Dit is niet goed voor je lichaam.

Meer weten over je bmi uitrekenen

Je bmi uitrekenen zegt dus een hele hoop over of jij goed op weg bent qua gewicht. Toch zijn er wel een aantal uitzonderingen waar je rekening mee moet houden. Ben jij bijvoorbeeld erg gespierd? Dan kan het zijn dat je een gezond gewicht hebt, maar door de hoeveelheid spiermassa kan je in gewicht toenemen en daarmee in de overgewicht categorie terecht komen. Als jij bij het bmi uitrekenen boven de 25.0 uitkomt (en dus overgewicht hebt), dan kan het verstandig zijn om een dokter te bezoeken om te kijken wat er aan gedaan kan worden. Op de bovengenoemde website kun je ook de nodige tips vinden over afvallen en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Voor sommige mensen is het echter lastig om dit alleen te doen en zij vinden het dus prettig om iemand te hebben waar zij op terug kunnen vallen. Dit kan bijvoorbeeld iemand binnen het gezin zijn, een vriend of vriendin, of dus je huisarts. Hij of zij kan dan samen met jou je vooruitgang in de gaten houden. Als je momenten hebt waarin je het moeilijk hebt, dan kun je ook bij deze persoon aankloppen om toch door te kunnen zetten. Er zijn een hoop manieren om gewicht te verliezen, dus geef voornamelijk niet op!

Een gezond gewicht met je bmi uitrekenen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het hebben van een gezond gewicht is. Je zult merken dat je meer energie hebt en ook dat je bijvoorbeeld minder vaak ziek bent. Vaak hebben mensen met (zwaar) overgewicht last van hun gewrichten en spieren. Ook kun je andere gezondheidsproblemen ontwikkelen die je met een gezond gewicht eenvoudig kunt voorkomen. Door dagelijks te bewegen en eens in de zoveel tijd naar de website te gaan voor je bmi uitrekenen zal je een hoop progressie maken. Ga dus vandaag nog naar de website en kies voor je bmi uitrekenen. Vanaf daar kun je dan weer verder zien wat de nodige stappen zijn die je kunt ondernemen.