Verlicht je pijnlijke voeten via de podotherapeut

Op het moment dat jij pijn in je voeten krijgt door het lopen, dan heb je best wel een groot probleem. Je kunt immers niet op een andere manier gaan lopen. Als je bij teveel druk last krijgt van je handen, dan kun je de activiteiten die druk uitoefenen vermijden. Maar je kunt lopen heel lastig vermijden. Daarnaast is het ook niet verstandig, want als je heel weinig gaat lopen om pijnlijke voeten te vermijden, dan kom je al snel in een situatie terecht waarin je teveel met de auto gaat en teveel op de bank blijft zitten. Dat is allemaal niet goed voor de gezondheid natuurlijk en je conditie zal dan ook snel achteruit gaan. Je pijnlijke voeten zorgen er dan op de langere termijn voor dat je ook vatbaarder wordt voor allerlei andere vervelende klachten. Het is dus zaak dat je blijft lopen. Daarom kun je het beste een podotherapeut bezoeken. Als je namelijk last hebt van pijnlijke voeten of voeten die heel snel vermoeid raken, dan is daar ongetwijfeld een oorzaak voor aan te duiden. De stand van je voeten, de manier waarop je loopt, de kwaliteit van je schoenen, de volledige houding van je lichaam, het zijn allemaal zaken die bijdragen aan de pijn die jij ervaart in je voeten. Daarnaast kan een verkeerde manier van lopen zonder de juiste ondersteuning ook weer leiden tot rugklachten of nekklachten. Je voeten zijn als het ware het fundament van het hele lichaam. Op het moment dat er iets mis is met dat fundament, dan heeft dat ook effect op de rest van het lichaam. De podotherapeut kan goed naar jouw voeten kijken, hoe je er op staat en loopt en hoe dit effect heeft op jouw lichaamshouding. Vervolgens kan de therapeut snel de oorzaak van jouw pijnlijke voeten achterhalen. Het is dan ook verstandig om bij pijnlijke voeten de hulp in de schakelen van een podotherapeut. Deze kan de oorzaak zoals gezegd achterhalen en er vervolgens ook iets aan doen. Daarna kun jij weer op je voeten lopen zonder pijn en dat betekent dat je ook weer op een fijne manier van het leven kunt genieten. Een stedentrip, een lekkere wandeling, een hike door de bergen, het is allemaal weer mogelijk zodra je geen pijnlijke voeten meer hebt. Om dat te realiseren kom je naar de praktijk Podotherapie Verjans.

Wat kun je doen aan pijnlijke voeten?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de pijn in je voeten te verlichten en het is juist de podotherapeut die je kan vertellen wat voor jou het beste is. Elke klacht is immers anders en ook verschillen de oorzaken per geval. Het is dan ook belangrijk dat je via een podotherapeut ontdekt wat bij jou nu precies het probleem is. Ligt het bijvoorbeeld aan de schoenen of heeft het bijvoorbeeld vooral te maken met je lichaamshouding? Teven kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld platvoeten hebt, waardoor er klachten ontstaan. Via de podotherapeut kun je dit soort van problemen in kaart brengen en daar kun je dan samen met de therapeut een oplossing bij zoeken. Hieronder vind je een korte weergave van het proces.

Het proces van de podotherapeut

Om de oorzaak van je pijnlijke voeten te achterhalen volgt de podotherapeut enkele stappen. Wat stappen betreft kun je onder andere denken aan:

  • Inspectie van de voeten, in zit, stand en tijdens het lopen
  • Palpatie, ter lokalisatie van de pijn
  • Functie-onderzoek, bewegelijkheid van je voeten wordt getest

Op de site van podotherapie-verjans.nl vind je een compleet overzicht van alle stappen.