Begeleiding voor autisme in Groenlo

Ik ben eenentwintig jaar oud en ik ben vorig jaar voor het eerst officieel gediagnosticeerd met ADD. Het vermoeden vanuit mijn omgeving was er al langer. Sinds ik jong ben heb ik altijd al veel moeite gehad met me focussen. Leraren schreven op mijn rapport dat ik nooit oplette of dat ik de gegeven instructies niet goed opvolgde, vermoedelijk omdat ik weer eens afgeleid was. Ook thuis werd er vaak door mijn ouders in hun vingers geknipt om me bij de les te houden, of kwam mijn vergeetachtigheid naar boven wanneer mijn ouders me vroegen iets te doen en ik het uren later nog niet gedaan had. Achteraf gezien is het glashelder dat ik van jongs af aan al veel symptomen van ADD vertoonde. Ik ben erg blij dat dingen nu beter op hun plek vallen. Nooit zijn de problemen waar ik tegenaan liep echt belangrijk geweest, want ik functioneerde in principe prima. Ik haalde ondanks mijn onoplettendheid goede cijfers en thuis kwamen mijn ouders er op een gegeven moment ook achter dat ik niet recalcitrant was, maar dat dingen gewoon niet lukte. Afgelopen jaar ben ik echter wel meer tegen dingen aan gaan lopen. Voor mijn studie ben ik op mezelf gaan wonen. Ik ging naar de universiteit dus ik kreeg meer verantwoordelijkheid en minder begeleiding dan op de middelbare school. Daarnaast ben ik redelijk ver weg van huis gaan wonen, dus het thuisfront kon me ook minder goed ondersteunen. Ik ging ook op zoek naar een baantje om financieel gezien een beetje rond te komen. Kortom, veel veranderingen dus. Dat ging even goed, maar na een maand begon ik al te merken dat ik mezelf te veel in de weg zat. Ik wilde het in de eerste instantie zelf oplossen, maar toen ik merkte dat dat me mogelijk een studie of een baan kon kosten ben ik op zoek gegaan naar ondersteuning bij autisme in Groenlo. Ik ben op internet gaan zoeken, zo kwam ik op http://www.opwegcoaching.nl/autisme-groenlo/ terecht.

Hoe begeleiding van autisme in Groenlo mij geholpen heeft

Ik krijg inmiddels een paar maanden ambulante begeleiding voor autisme in Groenlo, en dat is me erg bevallen tot nu toe. Dit zijn de positieve dingen die me zijn opgevallen tijdens mijn behandeling bij OpWeg coaching bij autisme in Groenlo:

  • De behandeling word zo veel mogelijk op mij aangepast.
  • In het begin werd er bijvoorbeeld besproken of ik individuele hulp kreeg, of hulp in een groep.
  • Ik heb nu zowel groepsbegeleiding als individuele begeleiding.
  • De coaching van OpWeg voor autisme in Groenlo is oplossingsgericht.
  • Ik schaamde me erg voor mijn gedrag, en ik had de angst afgestraft te worden.
  • Er wordt met begrip naar mij gekeken, maar het biedt wel de stok achter de deur die ik nodig had.
  • Ik merk na deze paar maanden al een wereld van verschil, en mijn omgeving ook.

De draad is weer opgepakt

Ik heb mijn ritme door de begeleiding voor autisme in Groenlo weer wat teruggekregen. Ik kan beter plannen en vooruitdenken, als ik het niet vergeet, en daardoor zit ik ook weer wat lekkerder in mijn vel. Zo’n behandeling had ik eerder moeten hebben! Ik ben ook erg blij dat ik begeleiding voor autisme in Groenlo kon vinden, ik was bang dat ik misschien voor begeleiding verder weg moest en daardoor mogelijk met mijn studie in de problemen zou komen. Mijn ouders en mijn mentor op de universiteit lieten laatst ook weten verschil te merken. Ik wil de begeleiders van autisme in Groenlo daarom erg bedanken!