Gezinstherapie in Dordrecht verbetert uw gezinssituatie

Gezinstherapie in Dordrecht verbetert uw gezinssituatieProblemen binnen een gezin kunnen lastig zijn. U zit immers dag en nacht op elkaars lip, dus wilt dat alles zo snel mogelijk de wereld uit geholpen wordt. Met gezinstherapie in Dordrecht kunt u ervoor zorgen dat problemen niet groter worden. Gezinstherapie in Dordrecht richt zich op de wijze waarop gezinsleden met elkaar omgaan. U kunt bij Praktijk voor Psychotherapie terecht voor uw gezinstherapie in Dordrecht. Wij leggen u graag uit hoe u uw gezinssituatie kunt verbeteren met onze gezinstherapie in Dordrecht en hoe u met ons in contact komt. Zo kunt u vandaag nog beginnen met de verbetering.

Onze gezinstherapie in Dordrecht richt zich niet alleen op problemen

Gezinnen met problemen kunnen terecht bij gezinstherapie in Dordrecht. Vaak komen de problemen binnen het gezin voort uit de problemen die de ouders meenemen. Dit wordt namelijk vaak zichtbaar in het gedrag van de kinderen. Onze gezinstherapie in Dordrecht richt zich op de wijze waarop gezinsleden met elkaar omgaan, welke patronen er zijn en wat nodig is om deze te doorbreken. Hierbij is er soms een duidelijke oorzaak. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Ziekte
  • Rouw
  • Ontrouw van een partner
  • Nieuw samengesteld gezin
  • Verslaving
  • Financiële problemen
  • Echtscheiding
  • Invloed van (schoon)ouders

Alle oorzaken ontwikkelen zich uiteindelijk in problemen. Deze kunnen zich op verschillende manieren ontwikkelen, waaronder op het gebied van communicatie of conflicten. Er kunnen vaak onverschilligheden optreden, vluchten in werk of gebruik van alcohol en drugs. Hierdoor worden de problemen echter alleen maar versterkt, waardoor gezinstherapie in Dordrecht een goede uitkomst kan bieden. Deze is namelijk helemaal gericht op de verbetering van de gezinssituatie. Door de eigen problemen op te lossen en patronen te doorbreken, zal de gezinsdynamiek veranderen. Met name met de contextuele aanpak worden de oorzaken en problemen zichtbaar en bespreekbaar gemaakt. Zo ontstaat er ruimte om beter met elkaar in het gezin om te gaan. U zult merken dat u weer een frisse start heeft en uw kinderen een gelukkige start in het leven rkijgen vanuit een goed en liefdevol gezinsleven. Iedere sessie is minimaal anderhalf uur. Na afloop van elke sessie ontvangt u een verslag, waardoor u de voortgang van het gezin goed kunt volgen. De kosten voor gezinstherapie in Dordrecht overdag zijn 96,50 euro en in de avond 140 euro. Naast gezinstherapie in Dordrecht kunt u bij ons ook terecht voor relatietherapie, individuele therapie, hulp bij verslaving en een burn-out. Zo kunt u iedere situatie aanpakken om ook problemen binnen het gezin te voorkomen.

Maak een frisse start in uw leven

Praktijk voor Psychotherapie is uw specialist op het gebied van gezinstherapie in Dordrecht. Naast onze gezinstherapie hebben wij nog een aantal therapieën beschikbaar gesteld in onze praktijk. Zo kunnen wij u alle hulp bieden die u nodig heeft om een frisse start in uw leven te maken. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van deze therapieën, waardoor wij voor iedere situatie een behandeling op maat aan kunnen bieden. Daarnaast stellen wij altijd een behandelovereenkomst op, zodat we van beide kanten weten waar we aan toe zijn en waar we op terug kunnen vallen indien nodig. Een afspraak maken doet u eenvoudig via de contactgegevens die vermeld staan op http://www.praktijkvoorpsychotherapie.nl. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Dan kunt u via dezelfde contactgegevens contact opnemen. Wij helpen u dan graag verder door al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om een stap naar een nieuw leven te zetten.