Is een koolhydraatarm dieet ook iets voor u?

Is een koolhydraatarm dieet ook iets voor u?Veel mensen volgen een koolhydraatarm dieet om af te slanken, maar wat mensen vergeten is dat dit wel enige discipline vergt. Een koolhydraatarm dieet betekent dat er veel producten op een andere manier benaderd moeten worden. Het schrapt niet alle koolhydraten uit de dagelijkse voeding, want een mens heeft ook koolhydraten nodig. Het is niet voor niets een koolhydraatarm dieet en niet en dieet zonder koolhydraten. We leggen uit waarom een dieet met weinig koolhydraten kan helpen.

Het koolhydraatarm dieet leert het lichaam anders om te gaan met energie

Op orthokliniek.com, de website van Orthokliniek Ootmarsum, wordt veel verteld over het koolhydraatarm dieet en wat de reden is om op deze manier de voeding aan te passen in het dagelijkse leven. Het koolhydraatarm dieet dat op deze website wordt aangeboden van Biohcg Original is zodanig ontwikkeld dat het enige mate van koolhydraten toestaat, zonder het te ontzeggen aan het lichaam. De werking van koolhydraten kan in het kort op de volgende manier worden omschreven.

 • Koolhydraten geven energie
 • De energie wordt opgeslagen in vetcellen
 • Worden deze reserves niet gebruikt, dan maakt het lichaam meer vetcellen aan
 • In die vetcellen worden nog meer koolhydraten opgeslagen
 • Dit resulteert in overgewicht

Nu is het zo dat koolhydraten goede energie leveren aan het lichaam, maar dat deze energie pas vrij komt wanneer de energie in de spieren op is geraakt. Het probleem dat ontstaat is dat tegenwoordig veel mensen te weinig bewegen om alle energie in de spieren op te maken. Het lichaam is er echter op gebouwd om reserves vast te houden, voor het geval de spieren wel een keer door hun energie heen raken. Gebeurt dit niet, dan blijft het lichaam dus vetcellen aanmaken om de koolhydraten in op te slaan en zo worden we dus dikker. En iedereen die met dit probleem te maken heeft, herkent zich er ook in dat wanneer je aankomt, je vaak minder energie voelt om te gaan sporten. Dit heeft als resultaat dat we nog meer aankomen. Als we ons dieet niet aanpassen en niet gaan bewegen, dan resulteert dit in overgewicht, wat op lange termijn gevaarlijk kan zijn. En omdat een overmatig aantal vetcellen ook nog eens meer suikers opslaat dan normaal, is tevens de kans op diabetes aanwezig. Voor wie niet in staat is om voldoende te sporten is een koolhydraatarm dieet een goede oplossing. Een koolhydraatarm dieet heeft namelijk alle bestanddelen die goede voeding moet hebben. Er wordt dus niet gericht op een extreem laag aantal calorieën en er is heel goed nagedacht over de voedingsstoffen die er nodig zijn om op een gezonde manier te eten en dus te leven in de huidige tijd waarin we veel werken en weinig tijd hebben voor sport en ontspanning. Ons lichaam is niet ontwikkeld voor de manier waarop we nu leven. We zullen onszelf hier dan ook naar moeten aanpassen, zodat we gezond blijven. Voeding maakt daar een essentieel onderdeel van uit en de eerste stap naar een gezonder leven kan met een koolhydraatarm dieet zeker gezet worden.

Het Biohcg Original dieet brengt u beter in balans

Het koolhydraatarm dieet dat Biohcg Original heeft ontwikkeld en dat door Orthokliniek Ootmarsum wordt aangeboden biedt een goede balans in uw huidige leven. Laat u ook vooral niet afschrikken door het woord dieet, maar ontdek dat u juist zeer veel en zeer smakelijk eten wel kunt eten. Het dieet bevat alles:

 • Ontbijt
 • Tussendoor in de ochtend
 • Lunch
 • Tussendoor in de avond
 • Avondeten
 • Een snack in de avond

U hoeft dus niet bang te zijn dat u honger moet lijden. U leest meer over dit koolhydraatarm dieet op orthokliniek.com.

Lees meer…