Griekse Gehaktballen met Tzatziki Saus

Voor 4 personen

Biologische ingrediënten

Gehaktballen:

500 gr grasgevoerd rundergehakt

100 gr verkruimelde feta kaas

1 groot ei

60 gr gehakte ui

8 gr kokosbloem

10 gr gedroogde oregano

5 gr gehakte peterselie

2 gr Keltisch zeezout

1 gr versgemalen zwarte peper

Tzatziki saus:

250 gr volle yoghurt

5 ml vers citroensap

2 teentjes fijngesneden knoflook

Een halve komkommer, geraspt

10 gr gehakte dille

5 gr Keltisch zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de bakplaat in de middelste positie. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote schaal en meng ze met de hand goed door elkaar. Kneed kleine gehaktballetjes van het mengsel en leg deze op de bakplaat met bakpapier eronder. Bak afhankelijk van de oven ongeveer 15 tot 20 minuten.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaal en roer deze goed door elkaar. Serveer de tzatziki saus bij de gehaktballen.

Biovak.nl 2015