Griekse Gehaktballen met Tzatziki Saus
Voor 4 personenBiologische ingrediënten
Gehaktballen:
500 gr grasgevoerd rundergehakt
100 gr verkruimelde feta kaas
1 groot ei
60 gr gehakte ui
8 gr kokosbloem
10 gr gedroogde oregano
5 gr gehakte peterselie
2 gr Keltisch zeezout
1 gr versgemalen zwarte peper
Tzatziki saus:
250 gr volle yoghurt
5 ml vers citroensap
2 teentjes fijngesneden knoflook
Een halve komkommer, geraspt
10 gr gehakte dille
5 gr Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de bakplaat in de middelste positie. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote schaal en meng ze met de hand goed door elkaar. Kneed kleine gehaktballetjes van het mengsel en leg deze op de bakplaat met bakpapier eronder. Bak afhankelijk van de oven ongeveer 15 tot 20 minuten.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een schaal en roer deze goed door elkaar. Serveer de tzatziki saus bij de gehaktballen.