Teriyaki Zalm

Voor 4 personen

Biologische ingrediënten

Teriyaki saus:

80 ml glutenvrije tamari sojasaus

60 ml rauwe honing

30 ml kokosazijn

12 gr pijlwortel bloem

Vis en groenten:

500 gr wilde zalmfilet, in 4 stukken gesneden

5 groene uien, in kleine blokjes gesneden

2 paprika’s, in dunne reepjes gesneden

30 ml kokosolie

Optioneel: 400 gr wilde rijst, koken volgens instructies op verpakking

Optioneel: 10 gr sesamzaad

Bereidingswijze

Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een klein steelpannetje. Zet de pan op laag vuur en blijf regelmatig roeren totdat de saus dik wordt. Dit zal ongeveer 5 minuten duren.

Verhit in de tussentijd 2 minuten lang een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 15 ml kokosolie toe en verspreid deze over de bodem van de pan. Voeg de dun gesneden paprikareepjes toe en roer regelmatig totdat de randen van de reepjes bruin worden. Doe dit ongeveer 5 tot 7 minuten.

Haal de paprikareepjes uit de pan en leg deze apart. Doe nog eens 15 ml kokosolie in de pan en verspreid deze wederom over de bodem. Leg de zalm met de huidkant op de bodem van de pan en laat deze bakken totdat de onderkant goudbruin is aan de randen. Dit zal ongeveer 3 tot 4 minuten duren.

Draai de stukken zalm met behulp van een spatel om en laat ook de andere kant ongeveer 3 minuten bakken totdat deze goudbruin is. Plaats elk stuk zalm op een bord en besprenkel met de zelf gemaakte teriyaki saus. Serveren met de paprikareepjes, wilde rijst, groene ui en sesamzaad.