Zorg in Waalwijk: waarom zorg zo belangrijk is

Zorg anno 2019. Een interessant onderwerp dat zeker een discussie waard is. De gezondheidszorg is een van de populairste onderwerpen van het maatschappelijk debat in Nederland. Er bestaan veel vragen zoals: hoe hoog mag het eigen risico zijn? Wat mag de prijs van dure medicijnen zijn? Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders werken in de zorg en al deze mensen worden door dit debat geraakt. De zorg is van groot belang, maar waarom is dat zo? Waarom vinden we de zorg zo belangrijk? Niet alleen zorg is belangrijk, vooral de juiste zorg is van belang. Passende en juiste zorg. Misschien bent u ondertussen wel terechtgekomen in een wereld die onpersoonlijk is en waar het werk zo snel moet worden gedaan dat er voor persoonlijke aandacht geen plaats en tijd meer is. Wat zijn de waarden van zorg? Dat is toch juist datgene dat we belangrijk vinden? Helaas speelt geld een grote rol in onze maatschappij. Dit gaat namelijk ten koste van de persoonlijke zorg – datgene waar het om draait. Een organisatie die hierop inspeelt is de zorg in Waalwijk. Hieronder leest u meer over de waarden die de zorg in Waalwijk belangrijk vindt en nastreeft. Zij bieden de volgende zorg aan:

  • Reguliere zorg
  • Thuiszorg
  • PGB of ZZP verzorging
  • Persoonlijke verzorging
  • Steunkousen

De juiste zorg in Waalwijk

De zorg in Waalwijk is – zoals genoemd – een goed voorbeeld dat aansluit op het bovenstaande. Als u dit debat ook volgt of iemand kent die de juiste zorg nodig heeft is de zorg in Waalwijk wellicht wat voor u. Bent u op zoek nar de juiste zorg voor uzelf of een familielid? Kies dan bewust. De zorg in Waalwijk is een organisatie die hart heeft voor de mens en voor u op maat gemaakte zorg. Op hun website, zorgorganisatiewaalwijk.nl, kaarten zij ook het probleem aan dat hierboven is genoemd. Er is namelijk bijna geen tijd meer voor persoonlijke zorg. U heeft vast wel gehoord over de tekortkomingen in de zorg. Lang niet iedereen kan meer gedoucht of omgekleed worden, dat kost te veel tijd. Mensen worden gewoon figuurlijk bij het grofvuil gezet. Dat is toch niet wat u wilt voor u zelf, maar toch helemaal niet voor anderen? Daarnaast zijn er een heleboel zorgmedewerkers die het werk niet meer waarderen doordat zij worden onderbetaald of overuren moeten maken zonder daarvoor beloond te worden. De medewerkers die werken bij bij de zorg in Waalwijk zijn hier anders in. Zij hebben wel een hart voor de mensen en willen persoonlijke zorg op maat bieden. De medewerkers hebben wel passie voor het werk dat ze doen en letten niet alleen op de tijd. Bij hen staat echte zorg voorop.

Efficiëntie: korte feiten

Wist u dat er recentelijk een onderzoek is geweest waarin is aangetoond dat het efficiënter is om huisartsen tien minuten extra te geven per afspraak? Er wordt dan een stuk minder snel doorverwezen en men heeft meer tijd voor de klant. Er hoeft minder gelet te worden op de tijdsduur per gesprek en dit blijkt ook nog eens efficiënter te zijn. Dit gaat ook op in de zorg. Het signaleren van problemen is daarbij van essentieel belang. Dit kan alleen maar worden gedaan als er op de juiste manier met mensen wordt omgegaan. En niet alsof het machines zijn. Want mensen zijn mensen en blijven mensen. Het is belangrijk om hierbij stil te staan. U wilt zelf toch ook niet eindigen in een centrum waar nauwelijks naar u omgekeken wordt? Waar u gedwongen wordt in vieze kleren te blijven zitten als u eigenlijk gedoucht zou worden? Maar dit te veel tijd kost? Blijf nadenken en doe dit ook een ander niet aan.